KRUIDENSTEMPEL MASSAGE

Kruidenstempel massage achterzijde30 min€ 45,00
Massage van de achterzijde (rug, schouders, benen) van het lichaam
Kruidenstempel massage compleet60 min€ 75,00
Massage van het lichaamKruidenstempelmassage is, - zoals de naam al doet vermoeden een massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.

Deze massage is Oosters van oorsprong, doch aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat immers uit Europese kruiden, die beter afgestemd zijn op onze westerse noden en bijgevolg voor ons een betere en diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden.

HOE WERKT IN HET LICHAAM?

De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.  De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid op intensieve wijze.  De helende effecten van de warme kruiden dringen door tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen.  De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding.  De bloedvaten zetten uit,  de huid wordt intensiever doorbloed en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden.  De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.  De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.

VOOR WIE IS EEN KRUIDENSTEMPELMASSAGE GESCHIKT ?

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma's dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt.  De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten,  omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft.

KRUIDENSTEMPELMASSAGE WORDT AANGERADEN BIJ:

Rug-, schouder- en nekklachten
Ondersteunt bij overspannenheid en burn-out
Geeft verlichting bij spierpijn, reuma en jicht
Heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking
Ontspanning van stijve spieren
Slaapstoornis te verbeteren
Emotionele spanning te verminderen
Activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam
Brengt je in balans
Stimuleert het immuunsysteem
Maakt de huid zijdezacht en strakker
Spijsvertering bevorderend
Werkt preventief

De kruidenstempelmassage is helaas niet voor iedereen geschikt door de warmte werking. ӬIndien u niet zeker weet of u gemasseerd mag worden, vraag het aan uw huisarts.

CONTRA-INDICATIES:

Virale of bacteriële ontstekingen
Besmettelijke huidaandoeningen zoals psoriasis
Trombose
Koorts
Extreme vermoeidheid en uitputting
Actieve ontstekingen (o.a. bij reuma)
Algemene infectieziekten, ook bij verkoudheid, griep en keelontsteking
Verwondingen (schaaf-, snij-, steek- of brandwonden)
Ook het gebruik van bepaalde middelen zijn een contra-indicatie