BINDWEEFSEL TECHNIEKEN

BINDWEEFSELBEHANDELING   GELAAT

BINDWEEFSELBEHANDELING  GELAAT & LICHAAM
vanaf 

vanaf   75,00

  95,00

Een huidverbeterende massage bestaat uit een, combinatie van twee effectieve en aangename massagetechnieken: de bindweefselmassage gecombineerd met pincementgrepen. Zo wordt op een geheel natuurlijke manier het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd waardoor de huid zich van binnenuit zichtbaar zal verbeteren en verjongen. De massagetechnieken verbeteren de huidstructuur, activeren de celvernieuwing - stofwisseling, zorgen voor een betere doorbloeding en versnellen de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast stimuleert de bindweefselmassage de fibroblasten (bindweefselcellen) in de huid zodat de productie van collageen, elastine en hyaluron aanzienlijk wordt verhoogd waardoor de huid er jonger, steviger en voller uit gaat zien. In plaats van de uitwendige symptomen te verbergen, worden de oorzaken van huidveroudering op natuurlijke wijze verminderd. De huid wordt van binnenuit aan het werk gezet om zo als het ware topsport uit te voeren.

BEHANDELINDICATIES

Verbetering van de algehele huidstructuur
Activeren van de celvernieuwing- stofwisseling
Verbetering van huidstevigheid, elasticiteit en volume
Natuurlijke huidverjonging

SCULPTURAL DEEP TISSUE BUCCAL FACIAL                         vanaf €  75,00


De dieper gelegen gezichtsspieren in het wanggebied worden getraind vanuit de mond zodat spierspanning en -volume toenemen en een liftend effect ontstaat. Getrainde gezichtsspieren zorgen niet alleen voor een goede fundering en het ondersteunen van het collageenweefsel, maar hebben ook emotionele waarde doordat een anti-stresseffect optreedt. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat bij verandering van gezichtsexpressie, de stemming van een persoon meeverandert.     

NATURAL FACE LIFTING & SCULP                                       vanaf   € 75,00

Natural Face Lifting, een manuele techniek ter verjonging van het gelaat en verbetering van de huid. Natural Face Lifting benaderd het verouderen op een holistische manier, een volledige manier. Er wordt verder gekeken dan enkel de rimpels het gelaat. Zo ook het spierweefsel, het bot weefsel en de huid worden precies behandeld in deze natuurlijke facelift voor dames én heren. Natural Face Lifting is een samensmelting van verschillende behandel technieken die allemaal hun oorsprong vinden in de Fysiotherapie, de kiné. We combineren bindweefsel technieken, intensieve effleurages, vibraties, petrissage of knedingen en lymfedrainage. 

COLLAGEN BOOSTER                                                   vanaf  75,00

Collagen Booster; een intense bindweefsel massage specifiek op deze dermis om zo de natuurlijke aanmaak en de versterking van de elastine in het bindweefsel een ware Boost te geven, een pittige techniek en niet door iedereen even makkelijk verteerd. Hier wordt dus vooral op rimpelvorming gewerkt. Let wel; de meer oppervlakkige rimpels, die worden gevormd door de dermis, door het bindweefsel. De diepere rimpels worden dan weer veroorzaakt door de verzwakking van het spierweefsel.

BEHANDELINDICATIES

Frisse vitaliteit
Verhoging van de soepelheid en elasticiteit van de huid
Opening van de gelaatscontouren, mondcontour, oogcontouren 
Verhoging van de bloedcirculatie = aanvoer van voedingsstoffen 
Afvoer van afvalstoffen - egaliseren van de huid

TONE BOOSTER                                                 vanaf€ 
75,00

De veroudering van het gelaat wordt niet alleen bepaald door de rimpelvorming maar voor een groot deel ook door de verandering van de contouren. De grootse reden van deze verslappingen is het verlies aan basistonus (basis spierspanning). Dit toont zich ook in het lichaam en zijn we allemaal mee vertrouwd. Met de techniek Tone Booster werken we enkel op het spierweefsel en niet op het bindweefsel. 

BEHANDELINDICATIES
Een liftend & openend effect in het gelaat  
Verhoging van de spiertonus 
Opening van de gelaatscontouren, mondcontour, oogcontouren 
Lifting van hangende wangen 
Vervagen van de neuslippen-plooi door een lifting van de wangen

MERIDIAN FACIAL                                              vanaf€ 75,00

Een goede balans en een positieve energie helpt om er stralend uit te zien en om ons goed te voelen. We krijgen dan ook meer energie terug van de anderen. Meridian Facial stimuleert het metabolisme via het autonome zenuwstelsel. Het richt zich op de zones van de 5 energie-elementen en meridiaan-drukpunten in het gelaat, het hoofd, de nek, de schouders en het decolleté. Het is een relaxerende behandeling die een vermoeid en weinig of slecht doorbloed gelaat zal opfrissen. Het helpt de huidbalans weer te vinden waardoor je een ontsteking makkelijker onder controle krijgt en van daaruit huidverbeterend kan werken. Omdat Meridian Facial zacht is voor de huid en het onderliggende weefsel kan het ook toegepast worden op een gelaat dat eerder botox injectables of onderhuidse draadje of netjes kreeg.

LYMFEDRAINAGE - OEDEEMTHERAPIE                       vanaf€ 75,00

Manuele lymfedrainage is een zachte massage waardoor het lymfestelsel gestimuleerd wordt om het (te veel aan) lymfevocht af te voeren. Lymfedrainage wordt vaak in de benen, het gezicht en de armen toegepast. Lymfedrainage kan worden gecombineerd met andere behandelmethoden om lymfevocht af te voeren. 

LITTEKENMASSAGE BEHANDELING                           vanaf€ 75,00

Littekenweefsel is weefsel dat bestaat uit dicht opeen gelegen collageen vezels en is vaatarm.  Juist doordat het vaatarm is kennen wij littekens als een ontsierend fenomeen van ons lichaam. Zij blijven immers vaak zichtbaar doordat zij wit gekleurd zijn. Het lijkt alsof we hier weinig aan kunnen doen. Dit is echter relatief, door een goede littekenbehandeling bij de huidtherapeute kunnen we vaak het weefsel weer enigszins oppeppen en kunnen minuscule bloedvaatjes hun weg naar boven weer gaan vinden, zodat de littekenplaats weer bloed kan vangen. Deze doorbloeding kan er dan voor zorgen dat de cellen ter plekke voldoende bouwstoffen en pigment aangevoerd krijgen wat hun metabolisme weer kan herstellen, zodat zij hun aspect van normale huidcellen weer terug kunnen krijgen. Tijdens de littekenmassage wordt het littekenweefsel versoepelen om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen. Daarnaast kan de huidtherapeute het uiterlijk van een litteken verbeteren.  Ook treedt vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking op.

KOBIDO JAPANSE GELAAT MASSAGE                           vanaf€ 75,00

    

Kobido is een Japanse techniek voor gezichtsmassage en betekent letterlijk ‘het pad van de schoonheid’. De Japanse Gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst, die dankzij de ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties heen, tot een unicum op massagegebied is geworden. De massage verbetert de bloedcirculatie zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt. Bovendien worden toxines en dode huidcellen verwijderd. Elk deeltje, van kruin tot schouder, wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Iedereen kan genieten van de weldadige ontspanning die een Japanse gezichtsmassage biedt. Kobido naast zijn anatomische effecten is ook een energetische behandeling die zijn effecten lang na de behandeling is aanwezig en voelbaar.

BEHANDELINDICATIES

Voordelen voor hoofdpijn, vermoeide ogen en sinus problemen
Vermoeidheid en depressie
Is kalmerend, troostend en bevordert een gevoel van welzijn
Goed voor stress en stress-gerelateerde aandoeningen
Verhoogt de energieniveaus
Kan leiden tot een gevoel van vreugde
Jeugdige en gezonde uitstraling
Verhoogde vitaliteit

DEEP CLEANSING MASSAGE                                            vanaf€ 75,00

Deze bindweedsel massage is een bijzondere peeling met een uitstekende dieptewerking die bijkomend de lymfestroom activeert en liftend werkt. Kan gebruikt worden als aparte massage of in een bestaande behandeling geïntegreerd worden. Deze bijzondere massage is ook toepasbaar tijdens de zomermaanden, omdat ze niet uitdrogend werkt.


CUPPING GEZICHTMASSAGE   75,00
CUPPING GEZICHT & LICHAAMSMASSAGE110,00

                

Cupping massage is een techniek waarbij siliconen cups worden gebruikt die een vacuüm creëren op de huid. Hierdoor werkt deze massage enorm stimulerend op de doorbloeding van de huid. Daarnaast worden ook de fibroblasten in onze onderhuid geactiveerd om weer nieuwe collageen en elastine vezels te produceren.

BEHANDELINDICATIES

De bloedtoevoer naar de huid wordt verbeterd
De huid wordt steviger door het stimuleren
Het werkt zuiverend op de poriën
Littekenweefsel wordt verzacht
Gifstoffen worden afgevoerd via de lymfe
Rimpels en lijntjes worden verminderd
Vochtophopingen worden afgevoerd
Verklevingen worden losgemaakt
Het werkt verstevigend op de bloedvaten

BINDWEEFSELMASSAGE

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. 

Wilt U Uw huid op een natuurlijke manier verbeteren en verjongen?  Kennismaken met een massagetechniek die de huid van binnenuit aan het werk zet?  Werken aan een gezonder uitziende en stralende huid?  Een huid die er daardoor voller, strakker en stralender uitziet? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor een huidverbeterende behandelingen.


BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag in het lichaam met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd.

De cosmetische bindweefselmassage is een intensieve massage, bestaande uit diepe knedende of rollende massagegrepen. De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Het kan voorkomen dat de huid tijdens de massage heftig reageert en rood wordt. In kuurvorm heeft de bindweefselmassage het meeste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid zichtbaar beter. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de conditie van de huid wordt de behandelfrequentie vastgesteld.

Cosmetische indicaties: voorbehandeling van cosmetisch chirurgische ingrepen, rimpels en huidplooien, acne rosacea, afwijkingen in de talgafscheiding, ‘degeneratie’ van de huid, striae, panniculose (cellulitis), hypertrofische, keloïde, atrofische en sceloserende littekens.

TECHNIEKEN

Er zijn verschillende vormen van bindweefselmassage. Bij de oppervlakkige techniek wordt heel voorzichtig gemanipuleerd door middel van lichte strijkingen met vingertoppen. Een tweede techniek is het rollen van huidplooien om zo de bindweefsels vrij te maken van de onderlaag. Dit kan aanvoelen als scherpe pijn. Bij de derde techniek trekt de masseur met de vingertoppen sporen in de huidplooien. Ook dit kan scherp en snijdend aanvoelen.

EFFECT

De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen. Deze verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn.

LITTEKENMASSAGE

Door verschillende oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. In een dergelijk geval kan de huidtherapeut met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken.

BIJ  EEN  ATROFISCH  LITTEKEN
Het doel van de massage is om de doorbloeding rondom het litteken en in het litteken zoveel mogelijk te verbeteren. Door een goede doorbloeding wordt ook de huid rondom het litteken beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid vermindert. Ook eventuele pijn wordt vermindert. De huidtherapeut gebruikt speciale handgrepen die speciaal op de doorbloeding en het herstel van de cellen zijn gericht. Om een goed resultaat te krijgen moet deze massatechniek vaak worden herhaald.

BIJ  EEN  HYPERTROFISCH  LITTEKEN
Om een hypertrofisch litteken te verminder is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met de behandeling. In een later stadium is er nog wel verbetering te krijgen, maar het remmen van de ontwikkeling en de eventuele verdere groei van het litteken is dan veel moeilijker. Het doel van de massage is om het litteken soepeler te maken en een betere doorbloeding. In het begin mag het litteken zelf niet behandeld worden, maar alleen de huid eromheen. Het litteken moet eerst een paar weken herstellen.

BIJ  BRANDWONDEN
Bij brandwonden moet de huid heel licht gemasseerd worden. Dit omdat elke trekbeweging die je aan de huid geeft, bepaalde cellen beïnvloeden die een negatieve invloed op het litteken kunnen hebben. Ook deze massage moet vaak herhaald worden. Doordat er zo zacht gemasseerd wordt werkt deze massage ook pijnverminderend. Waneer het litteken 'goed' genezen is kan er wat steviger gemasseerd/gemobiliseerd worden.
Met deze methode wordt geprobeerd om het litteken losser van de onderlaag te krijgen, waardoor het minder trekkerig aanvoelt. Als de huid soepeler is, wordt de huid ook beweeglijker, en wordt het litteken minder pijnlijk.

Ook bij deze massage wordt eerst de huid om het litteken gemasseerd, voordat er meteen met het litteken begonnen wordt. Ook dit heeft te maken met het herstel van het litteken.