CRYOPEN / CRYOTHERAPIE / COAGULATIETHERAPIE

CRYOTHERAPIE / COAGULATIETHERAPIE  GELAAT
50,00

CRYOTHERAPIE / COAGULATIETHERAPIE  GELAAT EN HALS


60,00

CRYOPEN / COAGULATIETHERAPIE      1-5 wratten/laesies 


30,00

CRYOPEN / COAGULATIETHERAPIE    6-10 wratten/laesies


60,00

CRYOPEN / COAGULATIETHERAPIE  11-15 wratten/laesies


80,00

BEHANDELINDICATIES

Wratten (Verrucae vulgaris)
Genitale wratten
Ouderdomswratten (Keratose seborrhoica)
Goedaardige bloedvatgezwelletjes (Angiomen) 
Fibromen - Ouderdoms- en pigmentvlekken (Lentigo solaris) 
Actinische Keratose 
Mollusca contagiosa 
Condyloma
Voetwratten (Verrucae plantares)


DE BEHANDELING

Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden. Daarna zal de behandelaar het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriezen met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1ste keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kunt u een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven wanneer u pijn voelt. Dit is tevens van belang voor de behandelaar om de dieptewerking te bepalen.

Intakegesprek Cryotherapie Behandeling

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. 

Tijdens dit consult wordt bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor een Cryotherapie. Ook vraag ik wat uw wensen en verwachtingen zijn en geef dan aan of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen en ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Voorafgaand aan de behandelingen wordt er een huidanalyse gemaakt, waarna de conditie van de huid in beeld wordt gebracht.

Belangrijk

U mag tijdens de behandeling en gedurende vier weken na de behandeling uw huid niet blootstellen aan UV-straling, zoals zon en zonnebank. Ook kunt u in deze periode uw huid niet peelen, een scrubcreme gebruiken of harsen.

WAT IS CRYOTHERAPIE?

Cryotherapie is het toepassen van koude als medische behandeling voor uiteenlopende klachten, in het algemeen gerelateerd aan beschadigd weefsel. Doel hiervan is het verminderen van het celmetabolisme, ontstekingen en pijn te verminderen en bloedvaten te vernauwen.

Met de CryoPen kun je behalve pigmentvlekken en steekwratjes nog veel meer alledaagse goedaardige huidontsieringen behandelen zoals ouderdomsvlekjes, fibromen, bloedvatgezwelletjes (angiomen), wratten en zonnevlekjes. 

De behandeling met CryoPen duurt slechts enkele seconden. Tijdens de behandeling ondervindt u weinig ongemak, omdat het ongewenste huidweefsel op de millimeter nauwkeurig en gecontroleerd behandeld wordt zonder het omliggende gezonde weefsel te beschadigen. 

BEHANDELMETHODE CRYOPEN.

Reguliere behandelingen met vloeibare stikstof beschadigen het omliggende gezonde huidweefsel door de onnauwkeurige werkwijze. Dat maakt de behandeling pijnlijk en kan blaren en wondjes veroorzaken. 

Met de CryoPen wordt het ongewenste huidweefsel snel en doeltreffend bevroren zonder het gezonde weefsel te beschadigen. Een behandeling duurt slechts 5 tot 25 seconden. Meestal volstaan 1 tot 2 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken. 

HOE VOELT DE BEHANDELING AAN?

In het algemeen ervaart u geen of weinig ongemak tijdens de behandeling. Direct na de behandeling ervaart u een licht branderig, prikkelend gevoel dat enkele minuten kan aanhouden.

WAT GEBEURT ER NA DE BEHANDELING?

Direct na het vriezen is de behandelde huid wat rood en gevoelig. Later kan er een blaar ontstaan. Enkele dagen na de behandeling ontstaat er een donkere verkleuring en verschijnt er een korstje op de huid. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Onder het korstje verschijnt nieuwe, gezonde huid die in het begin nog (licht) roze van kleur is. In de loop van de tijd kleurt de huid bij. Dit proces duurt gemiddeld tussen de 10 en 14 dagen. 

De behandelde huid is kwetsbaar. Bescherm de huid de eerste 48 uur goed en vermijdt sauna, zonnebank, hete douche of bad. Gebruik direct na de behandeling eventueel een kalmerende crème. Gebruik de eerste vier weken een zonnebrandcreme met ten minste SPF 30. 

WAT IS HET RESULTAAT VAN BEHANDELING?

Het resultaat van de CryoPen is per persoon en per indicatie verschillend. Het doel van de CryoPen behandeling is verheven huidoneffenheden zoals wratten en fibromen te verwijderen en pigmentvlekken te laten vervagen. Na 1 behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat kunt u de behandeling herhalen. Laat 2 tot 3 weken tussen een vervolgbehandeling. 

HOVEEL BEHANDELINGEN HEEFT U NODIG?

Bij het bevriezen van pigmentvlekken en/of steelwratjes zijn gemiddeld 1 tot 2 behandelingen nodig, terwijl men bij de conventionele methodes altijd meerdere malen dient terug te komen.