CHEMISCHE PEELINGEN

GLYCOLZUUR PEELING  75,00
Kuur gelaat 4 x behandelingen (om de ca. 8-10 dagen)300,00

De eerste gecertificeerde biologische peeling, een huid vernieuwer met glycolzuur van natuurlijke oorsprong, voor een zachte, gladde en stralende huid. Phyt'Skin Rénov is een uitgebreide huidverzorging behandeling die combineert natuurlijkheid en effectiviteit, gebaseerd op een concept bijpassende professionele behandeling (die u thuis moet voorbereiden) voor een optimale doeltreffendheid en snel zichtbaar resultaat. Niet aanbevolen voor de gevoelige en of een huid met ernstige aandoeningen (acné, rosacea, eczeem ...) Een glycolpeeling behandeling werkt als volgt: Verbetering van de conditie van doffe, moe, gerimpeld, ruwe, oneffen huid.


FRUITZUURPEELING  55,00
Kuur gelaat 6 x behandelingen (om de ca. 8-10 dagen)270,00

BEHANDELINDICATIES

een droge huid
acne (acnelittekens)
de oudere huid (kleine rimpeltjes)
verdikte hoornlaag
ouderdomsvlekken
hyperpigmentatie
rokershuid

Let op: De fruitzuurbehandeling kan niet altijd en bij iedereen toegepast worden, de behandeling wordt afgestemd op uw huidtoestand en huidtype.

PEELING MET HERBS REPAIR  EN  a-HYCID FRUITZUREN

98,00

Fase 1 Oogcontour reinigen Eye Make-up Remover
Fase 2 Dieptereinigen a-Hycid Spezialreiniger
Fase 3 Kruiden Repair met a-Hycid Fruitzuren 10%
Fase 4 Serum Repair Therapie
Fase 5 Massage Creme de Reveil
Fase 6 Masker Toscana Thermo Masque
Fase 7 Afsluiten Aqua Rosa Special
Fase 8 Beschermende dagcreme Equendio Cream Special


ASA PEEL HUIDVERNIEUWINGS PROGRAMMA  98,00
Kuur gelaat 3 x behandelingen (om de ca. 8-10 dagen)250,00

BEHANDELINDICATIES

schilfert de verdikte bovenste hoornlaag
versnelt de celdeling
verbetert de hydratatiegraad van de hoornlaag
pigmentvlekken worden minder zichtbaar
rimpels zijn duidelijk minder zichtbaar
verhoogt de collageen- en elastineproductie
stimuleert de energietoevoer van de huid

Oppervlakkige Peeling

Door middel van een oppervlakkige peeling  kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Hierdoor wordt de 'gezonde huid' weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.

Intakegesprek Peeling Behandeling

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult wordt bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor een oppervlakkige peeling. Ook vraag ik wat uw wensen en verwachtingen zijn en geef dan aan of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen en ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.  Voorafgaand aan de behandelingen wordt er een huidanalyse gemaakt, waarna de conditie van de huid in beeld wordt gebracht.

Belangrijk

U mag tijdens de behandeling en gedurende vier weken na de behandeling uw huid niet blootstellen aan UV-straling, zoals zon en zonnebank.
Ook kunt u in deze periode uw huid niet peelen, een scrubcreme gebruiken of harsen.


INFORMATIE OVER EEN PEELING

Om te beginnen is goed te beseffen wat het woord peeling betekent. Letterlijk vertaald betekent het (af) pellen, ofwel het verwijderen van een laagje huid. Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop. De huid, die is opgebouwd uit miljoenen cellen, kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid. Is er geen sprake van een actieve acne maar wel van een vette, onrustige huid, ook dan kan een oppervlakkige peeling (en in sommige gevallen een iets diepere peeling) de huid rustiger en gladder maken.

CLYCOLZUUR

Heeft een positieve invloed op huidveroudering. Deze peeling is de meest complete dermatologische peeling met een specifieke werking tegen huidveroudering en oneffenheden van de huid. Glycolzuur is een belangrijke exfoliant en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De fruitzuurpeeling bevat pigmentverwijderaars voor het vervagen van ouderdomsvlekken en donkere vlekken van littekens. De peeling bevat ook vitamine A voor de stimulering van celvernieuwing. Vitamine C is een krachtige antioxidant die nodig is bij de samenstelling van collageen. De Vitamine E in de peeling heeft een anti-radicalenwerking; de huid versoepelt en oneffenheden worden verminderd.

SALICYLZUUR

Is ideaal voor de behandeling van de vette huid, verzacht huidoneffenheden van de acne huid, de fotoveroudering en rimpels. De exclusieve formule van Salicylzuur laat toe om het teveel aan talgproductie te reguleren en de hyperactiviteit van de follikels te kalmeren. Dit zuur is dan ook bij uitstek aangewezen om acnéhuiden en huiden met talgproblemen te behandelen. Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid en reinigt de poriën.

FRUITZUREN

Hebben een diepreinigende werking op de huid. De huid bestaat uit drie lagen. In de onderste huidlaag worden nieuwe cellen gevormd, die mettertijd naar boven schuiven en uiteindelijk de hoornlaag bereiken, waar ze als volledig verhoornde afgestorven cellen afgestoten worden. Dit proces is continue, maar is met het blote oog niet te zien. Als de huid gezond is, is de afstoting en vorming van huidcellen in evenwicht, waardoor de dikte van de huid gelijk blijft. In sommige gevallen hopen deze "dode" huidcellen zich op, waardoor de huid dikker wordt en zijn glans verliest. De huid wordt als het ware iets dunner gemaakt, waardoor positieve beïnvloeding van de huid heeft een gunstig effect bij een droge huid, acne (littekens), oudere huid (rimpeljtes),  (hyper) keratosen, ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie (pigmentvlekjes). Bovendien zorgen de fruitzuren voor een vochtigheidsverhoging van de huid. De huid ziet er strakker, steviger, zichtbaar gladder uit en wordt zacht en soepel.MELKZUUR  

Komt voor in fruit en melkproducten en komt van nature voor in het menselijk lichaam

CITROENZUUR   

Komt voor in citrusvruchten en planten en komt van nature voor in het menselijk lichaam

WIJNSTEENZUUR  

Komt voor in fruit en oude wijn en is een anti-oxydant. Doordat de gebruikte fruitzuren geen onbekende zijn voor het menselijk lichaam is dit een biologische en veilige manier van peelen.

ENZYMATISCHE PEELING

Deze is zeer oppervlakkig. Hij werkt bacteriedodend en geschikt als voorbereiding op intensievere peelings. Ondanks dat hij zeer oppervlakkig werkt, is hij toch in staat om de huidvernieuwing en doorbloeding te stimuleren. Dit zorg voor vermindering van acnelittekens, lichte pigmentvlekken, verhardingen en grove poriën. Na deze peeling treedt er (vrijwel) geen huidafschilfering op.

TCA PEELING

Is een sterkere peeling die meer nazorg vereist maar waarvan het resultaat ook langer zichtbaar is. De TCA peeling is een intensievere peeling dan die met glycolzuur om oppervlakkige lijntjes te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Een TCA peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Wanneer de huid onregelmatig van structuur (bijvoorbeeld acnelittekens) is en oneffen oogt, kan een TCA peeling gedaan worden. Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof maakt de 'watermantel' van de eiwitten van de huid kapot. Daardoor slaan de eiwitten neer en gaat de cel dood. Door de oppervlakkige huidlagen op die manier te laten afsterven, wordt de huid gedwongen een nieuwe huidlaag aan te maken. Deze vormt zich onder de 'dode' huidlagen. Als deze huidlagen afgestoten worden, is er daaronder een nieuwe huid met betere structuur en egalere pigmentatie gevormd. Een TCA peeling maakt de huid duidelijk egaler, maar helpt niet tegen huidverslapping.  Mechanische peeling. Microdermabrasie - Hierbij worden fijne aluminiumoxyde kristallen op de huid aangebracht. Daarna wordt de huid als het ware langzaam geschuurd. Deze peeling is steeds meer in opkomst, omdat de risico's een stuk kleiner zijn dan bij een chemische peeling. Laser - Met een laserbehandeling worden de bovenste huidlagen door de laser als het ware verdampt. Het voordeel hiervan is dat huidproblemen heel gericht kunnen worden aangepakt.