ACNE

ACNE BEHANDELING  
40 min.

  40,00
Kuur gelaat 7 x behandelingen (een keer per week)240,00
 7e behandeling gratis
ACNE BEHANDELING60 min.  60,00
Kuur gelaat 7 x behandelingen (een keer per week)360,00
7e behandeling gratis
ACNE BEHANDELING75 min.  75,00
Kuur gelaat 7 x behandelingen (een keer per week)450,00
7e behandeling gratis
ACNE MEDEX BEHANDELING90 min.
  90,00

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van  de talgklierfollikel, waarbij meerdere factoren een rol spelen. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit,  wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei  veranderingen ondergaat.

Fase 1 Reinigen met Seratoxes Gel
Fase 2 Masker reinigen Comedo Mutilat
Fase 3 Fruit Acid Peel Mask
Fase 4 Purus Mask
Fase 5 Purus Lotion

SOIN ANTI - COMEDONEN – Acne huid  85,00
Kuur gelaat 6 x behandelingen (om de ca. 8-10 dagen)435,00
Een intensieve dieptereiniging voor de probleemhuid. Deze behandeling voorkomt het verdere ontwikkelen van een problematische huidconditie en stimuleert het genezen van de huid. Talgproductie terug in evenwicht brengt. De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Na een aantal dagen zal de actieve acne zichtbaar minder worden. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om de acne langdurig te verminderen.

WAT IS ACNE?

Acne is geen ziekte, er is dan ook geen medicijn waarmee je acne kunt "genezen". Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een huidaandoening, waarbij er kleine ontstekingen in de huid rondom de talgklieren ontstaan. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit met acne te maken, maar de ernst kan verschillen. Matige tot ernstige acne komt bij 15 tot 20% van de pubers voor. Kenmerkend voor acne zijn mee-eters, rode bulten en puistjes. Deze komen voor in het gezicht, in de nek, op de schouders, op de borst en/of rug. Acne kan littekens achterlaten als het verdwijnt. Het is niet besmettelijk.

HOE ONTSTAAT HET? 

In de puberteit verandert de huid onder invloed van hormonen. De talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug worden groter en gaan meer en dikkere talg aanmaken. Hierdoor kunnen de afvoerkanaaltjes, die talg van de talgklier naar de huid brengen, verstopt raken, waardoor talg zich ophoopt. Als dan ook nog huidschilfers de uitgang van het afvoerkanaal verstoppen, dan kan de talg helemaal niet meer naar buiten en hoopt die nog meer op. Daarnaast groeien er in de talgklieren bacteriën. Op een gegeven moment zitten er zo veel talg en bacteriën in het afvoerkanaal, dat het afvoerkanaal knapt. De bacteriën en talg komen in de huid eromheen en veroorzaken daar een ontsteking. Rode bulten en puistjes zijn het gevolg.


DE ACNE IS NA DE PUBERTEIT WEG, WAAROM NIET BIJ IEDEREEN?

In de puberteit heeft bijna iedereen er 'last' van dat klieren 'anders' reageren, door de hormonale veranderingen in je lijf. Je lijf is aan het volwassen worden, daarom is alles een beetje in de war; net als bij het opknappen van de huiskamer, voordat het allemaal mooi en weer in orde is, is het eerst een rommeltje. Als de puberteit voorbij is, dan zijn alle klieren 'goed afgesteld', maar soms duurt het iets langer voordat dit 100% is. Als je bedenkt hoe ingewikkeld ons lichaam is en hoe alles geregeld wordt, dan is het nog een worden dat dit meestal allemaal zo goed gaat en zo hebben sommige iets langer last van jeugdpuitjes. 

Ook kun je pukkeltjes hebben als reactie door een overgevoelige, nerveuze huid. De oorzaak van deze pukkeltjes is van allergische of beter gezegd, overgevoelige aard en ze ontstaan niet (primair) door verstoppingen van de follikels zoals hiervoor werd beschreven. Met name bij deze vorm kan bepaald voedsel een rol spelen, maar dat is sterk individueel. Daar komt het fabeltje vandaan, dat je bepaalde dingen niet eten mag als je acne hebt, was het maar zo makkelijk. Je begrijpt dat de "gewone" acne en die overgevoelige reacties ook samen kunnen gaan, maar dit weet je dan wel, want dan had je ook voor je puberteit er last van.